This project explores the idea of two groups of people living in one house and in turn creates multiple categories of private and shared spaces as the family routine is altered by the awareness of living with strangers. The relationship between users is defined through the study of the potential of vertical translucent material and discontinues the horizontal surfaces in a central plan organization that concentrates and segregates types of functions and users. This project deals with the ambiguity of relating spaces of total intimacy, controlled exhibition, and communal areas for the permanent and temporary residents. 
The project studies specific types of furniture that connect spaces and can also determine the position of the slabs as a way to create spatial discontinuities, constructing a raumplan where the fragmentation and misalignment of levels is the strategy to construct a room and at the same time frame fragments of views. This proposal took influence from precedents like Kukje Gallery and House of Horns in developing the tension shown on the exterior of the house, as well as the geometry. The density of the vegetation on the exterior and interior creates a boundary, but also disrupts the overall whiteness of the house. The exposed corners create exterior spaces for neighbors to share, expanding this gradient of shared space among occupants, neighbors, and community.
 
Floor Plan


Second Floor Plan


Roof Plan


North Section
North Elevation
South Elevation
West Section
West Elevation
East Elevation

Model Photos

Back to Top